Nem olyan rég egy barátokkal társasjátékozós, iszogatós estére sütöttem meg ezeket a virslis kifliket. Sajnos elfelejtettem őket frissen lefényképezni, másnapra pedig egy morzsa sem maradt belőle, akkora sikert aratott, pedig én voltam az egyetlen gluténérzékeny a társaságban. Igazából el sem hitték, hogy nem sima liszttel készült, azt hiszem ennél nagyobb dicséret nem is kell.
Így el is döntöttem, hogy újra megsütöm, hogy ide a blogra is felkerülhessen. Nagyon finom frissen, de másnap is, így akár munkába/iskolába vinni tökéletes. Legutóbb csináltam mustárosat és ketchuposat is, de igazság szerint olyan vékony rétegben került a tésztára belőlük, hogy sülés után nem is igazán lehetett őket megkülönböztetni. Valamelyikkel viszont mindenképp érdemes megkenni, hogy ne legyen száraz a végeredmény.
Hozzávalók:
- 500 gr Nutri free Mix per pane
- 40 gr olívaolaj
- 215 gr natúr joghurt
- 2 tk só
- 1 tojás + 1 sárgája
- 100 ml víz
- 30 gr élesztő
- 1 tk cukor
- kb 7 db virsli
- mustár vagy ketchup
- +1 tojás a tetejére
- opcionálisan sajt, szezámmag a szóráshoz
A meleg vízbe keverjük bele a cukrot és morzsoljuk bele az élesztőt. Tegyük félre és hagyjuk felfutni.
Közben a lisztet öntsük bele a keverőtálba (én robotgéppel csináltam) és keverjük össze a sóval. Készítsünk a lisztbe egy mélyedést és üssünk bele egy tojást és egynek a sárgáját. Rakjuk bele a joghurtot és az olívaolajat is és végül a felfutott élesztőt. Addig kel dagasztani, amíg szép egyenletes, sima tésztát nem kapunk. Nem kell megijedni, ha egy kicsit ragadós a tészta. Olajos kézzel szépen ki tudjuk venni az edényből és áttenni egy kiolajozott kelesztőtálba.
50 fokos sütőben letakarva kelesztettem kb. egy órát.
Közben a virsliket felvágtam kisebb darabokra. Én Lidl-ben kapható Dulano sertésvirslit használtam, amit négyfelé vágtam és összesen 7 db-ra volt szükségem ehhez a tésztamennyiséghez.
Ezután egy szilikonos nyújtólapon kinyújtottam a tésztát. Mivel olajos a felülete nem szükséges alá lisztezni, nem fog odaragadni. Ilyenkor kell megkenni - az én esetemben - mustárral. Egy pizza vágóval felvágtam kb 1,5*10 cm-es csíkokra. Ez pont szépen lefedi a virsliket. Rátekertem a virslikre, a tésztacsíkokat és sütőpapírral kibélelt tepsibe raktam őket.
Meleg helyen újabb 30-40 percet kelesztettem, aztán lekentem felvert tojással. Hagyhatjuk így is, de megszóratjuk szezámmaggal vagy reszelt sajttal.
180 fokon 20-25 perc alatt szép pirosra sütöttem.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Wulfie 2019.03.09. 22:28:53
www.ujsagomat.hu/lidl/akcios-ujsag-csutortoktol-07-03-2019/ Itt szoktam lesni, ha valamelyik GM liszt, tészta egyéb akciós.