Már idejét sem tudom, hogy mióta állt a polcon két mangókonzerv. Azt tudtam, hogy tápiókapuding mellé szeretném majd felhasználni, de valahogy soha nem jutottam el a kivitelezésig... egészen idáig. Igazság szerint gyakorlatilag bármilyen friss, fagyasztott, konzerv gyümölccsel működik ez a recept, de szerintem még lekvárral is finom, mivel a tápiókának önmagában nagyon semleges íze van.
Hozzávalók:
130 gr tápiókagyöngy
4 dl víz
7 dl kókusztej
3 ek méz
2 doboz mangókonzerv (de gyakorlatilag bármilyen gyümölcs jó)
A tápiókagyöngyöt egy lábasba beáztattam a 4 dl vízben, hogy megszívja magát. Kb 10-15 perc elég neki.
Közben összeturmixoltam a mangót. Sajnos ez a konzerv (vagy lehet a mangó alapból) nagyon fás volt, így egy szűrőn átpasszíroztam. Mindenképpen érdemes megcsinálni, mert olyan volt mintha Charlotte cicánk előtte megfürdött volna ebbe a mangópürében és a fél bundáját benne hagyta volna....
Ha szeretnénk zselatinnal kicsit összefőzhetjük a pürét, akkor egy szilárdabb réteget fogunk kapni, de nekem tökéletes volt így is.
A 10-15 perc leteltével a tápiókát felöntjük a kókusztejjel és belerakjuk a mézet (természetesen bármilyen édesítő megfelelő). Én raktam még bele vaníliát is. Folyamatos keverés mellett addig főzzük amíg besűrűsödik és a tápiókagyöngyök teljesen átlátszóak nem lesznek.
Poharak aljába raktam egy kevés mangópürét és óvatosan rászedtem a tápiókapudingot is, majd a tetejét ismét mangóval zártam.
Egy éjszakát hűtőben pihent és isteni finom desszert lett belőle.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.